14 en 15-5 Riobamba - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Wim Ament - WaarBenJij.nu 14 en 15-5 Riobamba - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Wim Ament - WaarBenJij.nu

14 en 15-5 Riobamba

Door: Hanneke en Wim Ament

Blijf op de hoogte en volg Wim

16 Mei 2006 | Ecuador, Quito

hoi,
Gisteren, 14-5 ´s ochtends inderdaad bergaf gefietst, maar natuurlijk ook stukken bergop. Een mooie tocht met veel uitzichtspunten en op het eindpunt een waterval. Daar hebben we gegeten en we werden met de vrachtwagen samen met de fietsen teruggebracht. Ons was 22 km beloofd, maar Wim met zijn GPS concludeerde dat het er maar 16 1/2 waren. De gids keek een beetje beteuterd toen hij hem dit liet zien.
´s Middags zijn we naar een thermaalbad geweest. Volgens de informatie die we kregen was dit bad het beste. Het was een pokkeneind lopen, bergop natuurlijk, en toen we daar aankwamen viel het enigszins tegen. Wij waren natuurlijk verwend door het prachtige bad onderweg van Quinto naar Cotococha. Omdat we het zo warm hadden van het lopen zijn we toch maar naar binnen gegaan. Slechts een half uur hielden we het vol: het was druk, en daardoor niet erg schoon, we hadden veel bekijks als toerist.
´s Avonds zoals altijd heerlijk gegeten.

Vanochtend, 15-5, met de openbare bus naar Riobamba. Een korte tocht, maar 1 1/2 uurtje over 42 km! Alles zandweg, maar wel mooi. We hebben vanuit de bus de actieve vulkaan die bij Banos kunnen zien. Hij zat nu minder in de wolken. Helaas kun je overdag het vuur niet zien. Deze vulkaan is al 8 jaar actief. In Engeland schijnt op internet te staan ´orange allert´ voor dit gebied. Reisbureaus zeggen alleen hier te kunnen verblijven op eigen risico. Wij weten van niets.
Vanmiddag met de pickup van het hotel met 6 personen (2 achter in de bak) naar de Chimaborazo, de hoogste berg van Ecuator geweest (6.310 m met eeuwige sneeuw). Op 4.800 m was een refuge, tot daar kon de auto komen, toen te voet verder tot 5.000 m. Daar zouden we een stempel in ons paspoort krijgen, maar helaas was er niemand ...

Morgen gaan we waarschijnlijk met de trein (de Duivelsneus) naar Alausi. Het schijnt dat je hier op het dak kunt zitten en dat je dat een prachtig uitzicht hebt. We hopen op helder weer en verheugen ons erop.
Jullie horen wel hoe het is gegaan.

Groetjes

• 15 Mei 2006 - 23:05

Bunny:

Wim,voor de zekerheid nog even de juiste ligging van de evenaar testen. Bij het fietsen de binnenbochten nemen!Goede reis verder.

• 16 Mei 2006 - 10:08

Neeltje En Ad:

Ha Wim en Hanneke , Het is heel bijzonder om jullie reis te volgen. Spannend . Wij gaan er ook even tussen uit . Wij kiezen er nu voor , zoveel mogelijk , niets te doen. Alleen wat lummelen . Kijken of ons dat bevalt , jullie horen het wel , groetjes .

• 16 Mei 2006 - 12:01

Jolanda:

Hanneke en Wim, wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken. Zo leuk dat wij in Nederland een stukje mee mogen genieten. Wim gefeliciteerd met je verjaardag.
    Mooie foto's, veel plezier verder in jullie reis.

jolanda

• 17 Mei 2006 - 13:14

Tiny:

Hallo Hanneke en Wim,
    Zo te lezen en te zien aan de foto's maken jullie een geweldige reis.En Hanneke, heb je nog sieraden gekocht?
    Het is toch wel stil op de Iepenlaan nu je er niet bent.
    Goede reis verder, Tiny

• 18 Mei 2006 - 06:57

Martin Jacobs:

Beste Wim en Hanneke. Dat is mooi! Een heel andere wereld. Nog maar net 2,5 week terug uit Z-Korea, krijg ik bijna zin in zo'n reis. Maar er moeten ook mensen werken, nietwaar? Geniet met volle teugen. Ik kijk zo nu en dan. Groeten, Martin

• 20 Mei 2006 - 21:02

Ton Cobelens:

Beste Hanneke en Wim.
    Met veel plezier jullie reisverslag t/m 18 mei doorgelezen,zeer herkenbaar zoals Wim zal begrijpen.Geniet van dit avontuur maak veel foto's kunnen wij hier in Nederland ook mee genieten van jullie geweldige reis. Groeten Ton