18-05 Van Riobamba naar Cuenca - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Wim Ament - WaarBenJij.nu 18-05 Van Riobamba naar Cuenca - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Wim Ament - WaarBenJij.nu

18-05 Van Riobamba naar Cuenca

Door: Hanneke en Wim Ament

Blijf op de hoogte en volg Wim

18 Mei 2006 | Ecuador, Cuenca

Hallo allemaal!
Gisteren 17-5 zijn we van Riobamba met de trein naar Alausi gegaan. We moesten al om 5.00 uur opstaan om op tijd op het station te zijn. De trein vertrok om 6.00 uur en het was nog erg koud. Een grappig gezicht, iedereen op het dak van de trein met een gebreide Ecuadoriaanse muts op. In Alausi ging de trein nog een stuk de bergen in naar de Duivelsneus: dit is het moeilijkste stuk spoorlijn van de wereld. De trein moest zigzaggen: steeds terugrijden om het volgende spoor te pakken. Bovenop de berg eem staaltje rangeerkunst om de locomotief weer vooraan te krijgen en terug naar beneden zigzaggen. Halverwege liep de trein van het spoor. Met man en macht, met keien en gras hebben ze hem weer op het spoor gezet. Dit schijnt geregeld te gebeuren ...
Vanuit Alausi zijn we in 4 uur met de bus naar Cuenca gereden. Hier hebben we een schitterend hotel midden in het centrum. Naast het hotel is een Tapaz-restaurant, dus dat is smullen.
Vandaag 18-5 zijn we in een privébusje met gids naar Ingapirca, de tweede stad van het Incarijk gegaan. Hier zijn ruïnes te zien van een unieke ovale zonnetempel te zien. De muren zijn gemaakt van bewerkte stenen, die zonder specie zijn opgestapeld. De gids vertelde heel boeiend over de geschiedenis van de omgeving en de invloed van de Inca´s.
Bij terugkomst nog even Cuenca verkennen, internetten en nieuwe veters zoeken voor de hoge schoenen. Is een probleem hier om ze te vinden.
Morgen gaan we met dezelfde bus en gids naar het natuurreservaat El Cajas, een gebied tussen 3.500 en 4.500 m met 230 meertjes. We gaan daar een wandeling maken van ongeveer 2 uur (alleen bergaf!) en de bus haalt ons beneden op.
We zijn heel benieuwd. Er zouden daar prachtige bloemen en planten groeien.
Jullie horen wel hoe het is gegaan.
Groetjes!

• 19 Mei 2006 - 09:22

Ineke De Vries:

Veel beweging en lekker eten in een zo te zien prachtig land. Lijkt me een geweldige reis. Blijf genieten.

Ineke

• 19 Mei 2006 - 11:04

Martien:

Geweldig zo'n treinreis. Zoiets zie je normaal alleen op ncrv-tv. Ik geniet mee.

• 20 Mei 2006 - 17:54

Henk En Alie:

Geweldige ervaring zo'n reis op het dak van een trein. Hoeveel uur zaten jullie er eigenlijk op en was het erg koud? Hoe is de gemiddelde leeftijd van de groepsleden en is er ook een Jeanne bij? Wij kijken iedere dag even of er nieuws is van jullie. We proberen ons zo veel mogelijk in te leven in jullie ervaringen. Doe voorzichtig en geniet zo veel je kunt.

• 22 Mei 2006 - 09:45

Jolanda:

Geweldig jullie reis en een prachtig land, mooie foto's. Een ervaring om zo met een trein te reizen. Ik geniet met jullie mee.

Jolanda